Saturday, April 28, 2007

Cum sa ne simtim sanatoase si binedispuse de dimineata

Stim bine ca micul dejun este masa cea mai importanta din zi. Va impartasesc un mic secret pentru toti cei care doresc sa slabeasca:micul dejun de dimineata trebuie sa fie unul consistent, iar zaharul trebuie sa lipseasca cu desavarsire. De ce? Pentru ca, daca o sa consumam produse zaharoase, dulciuri dimineata, nu dupa mult timp ni se va face iar foame, deoarece astfel de produse au compusi care se elimina foarte repede si dau senzatia ca nu te-ai hranit suficient. In schimb daca ele lipsesc atunci spre dupa amiaza nu va mai fi nevoie de o masa sau cina incarcata, ci doar de cateva feluri usoare.

Omleta cu smantana
Ingrediente:2 oua, sare, 2 linguri de faina, 4 linguri de smantana
Mod de preparare: Se bat ouale, treptat adaugandu-se cate o lingura de smantana. Dupa ce a fost adaugata intreaga cantitate de smantana se adauga si faina, iar cat timp amestecam, adaugam sarea. Dupa ce aceasta compozitie ia forma unei paste, se adauga intr-o tigaie care contine doar o lingura de ulei si se intoarce pe o parte si pe alta.
Salata de cruditati
Ingrediente:2 rosii, 5 legaturi de salata, 3 legaturi de ceapa verde, ulei, otet, 5 ridichi, sare
Mod de preparare:Se taie atat rosiile, salata, ceapa si ridichile; se pun intr-un bol si se adauga jumatate de lingura de otet si 3 liguri de ulei. Se presareaza un pic de sare deasupra, dupa care se amestesca totul la un loc.
Puteti sa le serviti cu un ceai de fructe.

Cum putem combina un mic dejun sanatos cu o stare pozitiva? Terapia prin flori...exact...Florile sunt un adevarat miracol al sanatatii - prezenta florilor atrage bucurie, relaxare si invoca o stare de bine. Florile sunt cel mai simplu mod de a adauga un strop de culoare si emotie in viata ta. Un mic buchetel de flori, care sa fie prezent, acolo, te va ajuta.Dar nu numai la micul dejun.
Cand simti nevoia de a te relaxa si ai nevoie de un moment de liniste, doar pentru tine, alege culorile soarelui, cerului, norilor si florilor de camp: ghiocei, narcise, irisi, cale, floarea soarelui.

Sa aveti dimineti sanatoase!!!!!

No comments: